The Nassau Embassy Compound

1700 Nassau 01 Entry Aerial F

The Nassau Embassy Compound

Creating a dignified public presence for the U.S. Embassy in the Bahamas that engages with the urban fabric of downtown Nassau, the Nassau Embassy Compound provides a safe, flexible, and sustainable home for U.S. Embassy staff and visitors.

1700 Nassau 01 Entry Aerial F

Located in Nassau on the island of New Providence, where tourism is a major industry, the New Embassy Compound (NEC) site is situated directly south of the area’s major cruise ship port on an active corner at the heart of both tourist and civic destinations.

Floating over the landscape, the Nassau Embassy Compound is articulated as a light Bahamian two story louvered porch. The elevated north facing porch takes advantage of the ocean views and provides a communal gathering space for the embassy community.

1700 Site Views 1
1700 Nassau 03 Main Entry Ii F

The plan of the NOB is compact and simple – typical office modules surround a central building core (made of vertical circulation and mechanical spaces) on three sides, while the fourth, north facing, side is dedicated to public functions such as entry, hub, executive suite and connecting stairs.

1700 Nassau 05 Porch Ii F
1700 Nassau 04 Main Arrival Plaza Ii F

The Embassy is compact and simple – typical office modules surround a central building core on three sides, while the fourth, north facing, side is dedicated to public functions such as entry, hub, executive suite, and connecting stairs.

1700 Nassau 08 Cafe Hub F Cropped
1700 Nassau 02 Consular Garden F
1700 Nassau 06 Consular Waiting F Crop

The façade material and articulation is a balance of environmental conditions, programmatic requirements, and cultural response.  Louvers and vertical fins providing solar shading and privacy. One dominant opening to the north emphasizes the public nature of the program and available views. The vertical fins and louvers of the office volume are made of ultra-high-performance-concrete (UHPC) giving the volume a light and white hue. The density of fins varies to fade from high-density to low-density across each façade, and continue across the porch as a privacy screen for the porch while maintaining views out to the open ocean.  The vertical fins provide solar shading at the office windows to the east and west and are supplemented with horizontal louvers to the south. The horizontal louvers become solid UHPC panels at the solid portions of the façade.

详情

时间
2023
项目地点
Nassau, Bahamas
项目规模
Chancery: 8,131 GSM / 87,520 GSF; Site: 5.05 Acres
功能
Offices, Consular Services, Cafeteria, Multipurpose Room, Recreational Facilities, Medical Facilities, Warehouse, Shops, Entrance Pavilions, Parking Garage, Utility Building

团队

Ennead Design Team
Richard Olcott, Kevin McClurkan, Kate Mann, Felicia Berger, Kristen Alexander, Anna Baez, Edward Chang, Stefani Fachini, Janice Leong, Amy Mielke, Dipen Patel, Lynette Salas, Sam Sidersky, Margaret Tyrpa, Henry Weintraub